Werkwijze


In 11 stappen naar je stage in Amerika - New York!

Hoe maken wij je stage in Amerika rond? Stel jij schrijft je in ... wat zijn dan de vervolgstappen? Zie onder voor een overzicht en klik op een item voor info.Stap 1. Je schrijft je in

De eerste stap is je inschrijven voor een stage in Amerika via onze website. Bij inschrijven is het belangrijk zo duidelijk mogelijk je stagewensen te formuleren, zodat wij een goede match te maken.

Het is ook goed om te vermelden dat je flexibel bent en open staat voor andere voorstellen. Dit is bijvoorbeeld vooral belangrijk als er haast bij is.

Stap 2. Haalbaarheidscheck en extra info

Hier beoordelen we je documenten (je cv, je huidige studie, de startdatum, etc) om te controleren of je skillset overeenkomt met je aanvraag, de startdatum realistisch is, de gewenste stage haalbaar is in het betreffende land, etc.

Na de eerste beoordeling vragen wij om extra informatie. Dit om je wensen en de eisen van je school beter in kaart te hebben.

Stap 3. Second opinion Amerika recruiters

Wij leggen je dossier voor aan de recruiters die je stage in Amerika rond moeten maken. Als ook zij je stageverzoek als haalbaar beoordelen zijn we klaar om te beginnen met het rond maken van je stage in Amerika.

Stap 4. Je doet een aanbetaling

Op het moment dat wij je stukken beoordeeld hebben en ervan overtuigd zijn dat we je kunnen plaatsen, vragen we je een aanbetaling te doen. Hierna gaan we voor je aan de slag.

Als de stage rond is, betaal je de rest van de stagebemiddelingsfee. Als we je niet kunnen plaatsen, ontvang je je aanbetaling retour.

Wij werken namelijk op No-Cure-No-Pay basis en de aanbetaling is slechts om te waarborgen dat we met een serieus stageverzoek van doen hebben.

Stap 5. We zoeken een passende stage!

In deze fase van het proces selecteren wij bedrijven die passen bij jouw stage wensen en voorkeuren.

Als er sprake is van een match, sturen we het betreffende bedrijf jouw dossier, waarna vaak onderhandelen en inhoudelijke discussie volgt om de wensen van het bedrijf en jou met elkaar in lijn te brengen.

Stap 6. Jij ontvangt stagevoorstellen!

Tijdens het plaatsingsproces sturen we je via de mail uitnodigingen voor sollicitaties. Hou daarom goed je email in de gaten en reageer zo snel mogelijk.

Anders gaat er als gevolg van tijdsverschillen teveel tijd verloren tussen vraag en antwoord. Bedrijven kunnen dit opvatten als dat je niet gemotiveerd bent.

Stap 7. Follow-up tests en gesprekken!

Zodra een bedrijf geïnteresseerd is in jouw profiel, volgt er in de regel een telefonisch/skype interview. Het doel van dit gesprek kan zijn om meer zekerheid te krijgen over je vaardigen, of je zou passen in het team, etc.

This is your moment to shine!! Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent. Zoek relevante informatie op over het bedrijf. Verdiep je in actuele uitdagingen die er liggen voor het bedrijf en bedenk hoe je hierbij kunt helpen. Oefen het "verkopen van jezelf" eventueel met vrienden. Heb een paar goede vragen paraat die je aan het bedrijf zou kunnen stellen.

Stap 8. Jij, je school en het bedrijf accepteren de stageopdracht

Nadat je een principe akkoord hebt bereikt met het stagebedrijf, is de volgende stap dat ook de school groen licht geeft.

Is dit allemaal in orde sturen wij een bevestiging naar het bedrijf.

Stap 9. Extra services; huisvesting, visum en een talencursus

Onze primaire dienst is je stage rond maken. Desgewenst kunnen wij ook helpen met andere zaken die komen kijken bij een buitenlandse stage. Denk hierbij aan het regelen van huisvesting, een talencursus en in sommige gevallen een visum.

Besef wel dat het vinden van bijvoorbeeld huisvesting in grote steden niet a la minuut geregeld kan worden. Geef daarom zo vroeg mogelijk aan of je hulp nodig hebt bij het regelen van deze aan je stage gerelateerde zaken.

Stap 10. Je ontvangt een eindnota factuur voor onze diensten

De laatste stap in het proces is dat je de eind nota ontvangt voor de door jou gekozen diensten.

Het bedrag dat je al aanbetaald hebt wordt natuurlijk in mindering gebracht op de eindnota.

Stap 11. Je bent helemaal klaar om je stage te beginnen in Amerika!

Na betaling van de eindfactuur sturen we een bevestiging naar alle betrokken partijen en je bent "ready to go!"

Op naar Amerika!Zoek resultaten

Amerika >> Werkwijze